2006-2007

Yara izplešas Brazīlijā, nopērk pusi no uzņēmuma „Balderton”, izveido kopuzņēmumu ar „Praxair” un pārņem „Kemira GrowHow”. Tāpat kompānija sper būtiskus soļus tādas produkcijas izstrādē, kas rada mazāku izmešu apjomu.

Partnerība Ķīnā

Partnership in China

2006. gada septembrī Yara un „China Blue Chemical” nodibina stratēģisko partnerību, lai izmantotu piedāvātās izaugsmes iespējas Ķīnā.

Yara iegūst Olmeca

Champ d’agaves

2006. gada oktobrī Yara nostiprina savu klātbūtni Dienvidamerikā, no „SQM” iegādājoties Meksikas mēslojuma kompāniju „Olmeca”.

Fertibras iegāde

L’équipe Fertibas

2006. gada otrajā pusē Yara iegādājas „Fertibras” un kļūst par otru lielāko mēslojuma kompāniju Brazīlijā.

Kompānijas Yara kuģošanas operācija

Yara´s shipping operation

2006. gada trešajā ceturksnī Yara pabeidz lielākās daļas no tās LPG / amonjaka kuģošanas līdzekļiem atsavināšanu no „Bergesen Worldwide Gas”.

Yara Phosyn

L’équipe Phosyn

2006. gada jūnijā Yara pabeidz Lielbritānijā bāzētās kompānijas „Phosyn Ltd.” iegādi. Šī kompānija bija augu barības vielu tirgū globāli atpazīstams zīmols. Jaunais, kompānijai Yara pilnībā piederošais, meitasuzņēmums iegūst vārdu „Yara Phosyn Ltd.”, un par tās pirmo rīkotājdirektoru tiek iecelts kompānijā Yara strādājošais doktors Geofs Paulsons.

Yara un Balderton

Yara and Balderton

Pēc ciešas sadarbības vairāku gadu garumā 2006. gada oktobrī Yara iegādājas 50 % no Ženēvā bāzētās tirdzniecības kompānijas „Balderton Fertilisers SA”.

Kopuzņēmums ar Praxair

Joint venture with Praxair

2007. gada 30. novembrī Yara International ASA un „Praxair Inc.” apstiprina kopuzņēmuma izveidi ar nosaukumu „Yara Praxair” – tas notiek pēc tam, kad Eiropas Komisija ir veikusi šāda darījuma izvērtējumu no konkurences viedokļa.

Kopuzņēmums ar Kribhco

Rizière, Inde

2007. gada aprīlī Yara International kopīgi ar Indijas kompāniju „Kribhco” nodibina kopuzņēmumu, lai ražotu un tirgotu minerālo mēslojumu strauji augošajā Indijas tirgū.

Kopuzņēmums ar NOC Lībijā

L’équipe Yara en Libye

2007. gada aprīlī Yara paraksta vadības vienošanos ar Lībijas Nacionālo naftas korporāciju, un šīs vienošanās mērķis bija kopuzņēmuma izveide minerālā mēslojuma ražošanai un tirdzniecībai.

N2 samazināšanas tehnoloģija

Installation d’un catalyseur de N2Ode Yara à Montoir

2007. gada maijā kompānijas Yara Izpētes centrā Norvēģijas pilsētā Poršgrunā tiek svinīgi prezentēta tehnoloģija, kas ļauj ievērojami samazināt slāpekļpaskābes apjomu.

Kemira GrowHow pārņemšana

Usine de Kemira GrowHow

2007. gada oktobrī Yara pabeidz „Kemira GrowHow Oyj” iegādi. Iegādātā kompānija ir viens no Eiropas vadošajiem mēslojuma un lopbarības fosfātu ražotājiem. „Kemira GrowHow Oyj” akcionāri šo piedāvājumu pārliecinoši atbalsta.