2004-2005

2004. gada 25. martā iekļūstot Oslo Fondu biržas kompāniju sarakstā, Yara nolemj nākotnē kļūt par mēslojuma nozares līderi, ar savu sniegumu visai pasaulei rādot augstu darbības līmeni.

QAFCO-4 atvērts

QAFCO-4 is opened

2004. gada 25. aprīlī Kataras emīrs oficiāli atklāj QAFCO-4, pasaules lielāko mēslojuma ražotni, tādējādi vēl vairāk nostiprinot attiecības starp kompāniju Yara un QAFCO.

Jaunā Vācijas ražotne

New German plant

2004. gada 1. jūlijā Yara atver tās jauno, pasaules līmeņa klases CO2 attīrīšanas un kausēšanas ražotni Dormagenā, Vācijā. Tas nostiprina kompānijas kā lielākā CO2 ražotāja un izplatītāja Eiropas pārtikas un dzērienu tirgum pozīcijas.

Simtgades jubileja

Femme africaine, portant des oranges sur sa tête

Atzīmējot savu simtgadi, Yara pārapstiprina tās apņemšanos atbalstīt Āfrikas Zaļo revolūciju, apkarojot badu un palielinot pārtikas ražošanas apjomus šajā kontinentā un tādējādi praktiski sekmējot Āfrikas attīstību.

Globālās darbības paplašināšana

Usines NPK de Rossosh

Lai paplašinātu savu globālo darbību, Yara iesaistās partnerattiecībās ar Krievijas mēslojuma ražotāju „Minudobreniya” (Rossosh”).

Austrālijas atspaids

A little bit of Norway

Lai nostiprinātu pozīcijas Āzijā un Okeānijā, Yara iegādājas 30 % īpašumtiesību „Burrup Holdings Pty Ltd.”” – to paredz kompānijas stratēģija.

Nākotnes veidošana

Building the Future

2005. gadā Yara svin savu panākumu pirmo simtgadi un izvirza skaidru mērķi nākamajā simtgadē izvirzīties nozares veidotāju priekšgalā, liekot tai mainīties ilgtspējas virzienā.

Jaunais darījums ar SQM

New deal with SQM

2005. gadā Yara līdz 24.9% palielina tās netiešās īpašumtiesības Čīles speciālā mēslojuma kompānijā „SQM”, nostiprinot attiecības abu uzņēmumu starpā.

AdBlue ražotne Holandē

AdBlue plant in Holland

2005. gada janvāra beigās Yara Nīderlandē atklāj pasaulē lielāko AdBlue ražotni. Tajā tiek ražota kompānijas radīta AdBlue šķīduma versija, ko nosauc par „Air1”.

Yara un Akzo Nobel

Yara and Akzo Nobel

2005. gada 20. maijā Yara International un „Akzo Nobel” paraksta globālu līgumu par sadarbību mārketinga jomā, un tas ir jauns solis pretī klientu nodrošinājumam ar pilnīgu augu barības vielu portfolio.