1920-1939

1928. gadā tiek sākta amonjaka ražošana Rjukanā. 1929. gadā tiek atklātas ražotnes Poršgrunā. Tiek ieviesta jaunu rūpniecisko produktu, piemēram, smagā ūdens un CO2, ražošana.1929. gadā tiek atvērta Yara Sluiskil („NSM”).

Pieeja tirgum

Heroja, netālu no Poršgrunas, ir vieta, kur Tinneli upe, kas tek caur Rjukanu un Notodenu, savienojas ar Oslo fjordu. 1928. gada sākumā tur bija tikai nelielas saimniecības un daudz zaķu, līdz ar to iespējams, ka zaķu un saimniecību norvēģiskais nosaukums deva Herojai tās vārdu.

Glābšanas striķis

Train transporté sur un ferry, Tinnsjøen

Attālums no Rjukanas Augšējā Telemarkā līdz Herojai Apakšējā Telemarkā ir mazāks par 160 km pa gaisa līniju. Dzelzceļa savienojumam starp Rjukanu un Notodenu un pēcāk Heroju bija jābūt garākam. Un tas varēja pastāvēt, pateicoties „Norsk Hydro”.

Lielā depresija

Grande fête en 1930

20ie ir grūti gadi, bet 30ie – vēl grūtāki. Taču, lai saprastu, kā „Hydro” spēj izdzīvot un nezaudēt savu biznesu Lielās depresijas laikā, mums ir jāsper vēl dažus soļus atpakaļ pagātnē – līdz 1920ajiem gadiem.


Darbaspēka konflikti

Conflit social à Menstad

1920ie un 1930ie gadi ir politiskās spriedzes laiks, un šajā laikā norisinās nopietni darbaspēka konflikti. Viskritiskākais brīdis ir 1931. gads – depresijas laiks – kad kompānijas ir spiestas samazināt savas produkcijas cenas.


Brīvdienas kompānijas „Hydro” pludmalē

Plage près des fjords de Abåy et de Rogn

1939. gadā „Hydro” iegādājas zemi pie jūras Apakšējā Telemarkā, un tas tiek darīts, lai kompānijas darbiniekiem nodrošinātu brīvdabas atpūtas iespējas. Mūsdienās šī apkārtne ir pazīstama kā Hydrostrand Hydro pludmale, un tajā ir 80 atpūtas mājiņas.